Szkolenia z palenia shishy
Ze względu na wykładniczy wzrost popularności shishy w naszym kraju chcielibyśmy zaoferować wszystkim naszą pomoc w zgłębianiu wiedzy dotyczącej kultury palenia zarówno od strony teoretycznej, jak i praktycznej. Każdemu, kto chciałby poznać niuanse montażu, wystroju, rozpalania i konserwacji fajki wodnej proponujemy szkolenia prowadzone przez profesjonalnego shisha mastera z ponad dziesięcioletnim letnim doświadczeniem i pasją. Piotr Mołoniewicz jest absolwentem Politechniki Warszawskiej, do shishy podchodzi po inżyniersku, z naciskiem na zastosowane materiały oraz detale konstrukcji i wykonania poszczególnych elementów. Doskonała znajomość aktualnych światowych trendów i historii fajki wodnej czyni go prawdziwą skarbnicą wiedzy w tej dziedzinie.
Oferujemy szkolenia na dwóch zróżnicowanych poziomach w zależności od stopnia zaawansowania w tematyce palenia shishy. W zakres szkolenia dla początkujących wchodzi nauka przygotowania zestawu i jego złożenia, nabijanie cybucha, prawidłowe rozpalanie i podtrzymywanie temperatury podczas całego procesu palenia, jak również zasady konserwacji fajki wodnej, a dodatkowo praktyczne porady i ciekawostki okraszone historią kultury shisha na świecie. Szkolenia dla lokali gastronomicznych i hoteli obejmują, poza powyższym, kwestie organizacji stanowiska dla shisha mastera w sposób ergonomiczny, podania fajki wodnej i obsługi w trakcie palenia oraz odpowiedniej konserwacji. Nauczymy Was jak ustrzec się powszechnych błędów, które można popełnić proponując czy serwując shishę gościom, a także podsuniemy pomysły na urozmaicenie fajki wodnej poprzez zastosowanie dodatków i akcesoriów.
Jako pasjonaci shishy dajemy się porwać jej czarowi całkowicie każdego dnia, dlatego pragniemy zaszczepić naszą fascynację wszystkim wokół. Was, którzy chcielibyście dzielić z nami tę namiętność zapraszamy do współpracy, nie tylko na stopie zawodowej, lecz przede wszystkim w ramach szczerej relacji, aby spopularyzować jednoczącą siłę shishy w jak najszerszym kręgu. Do zobaczenia przy wspólnej sesji.
Szkolenie dla osób początkujących – 349 zł netto
Szkolenie gastronomiczne podstawowe – 1299 zł netto
Szkolenie gastronomiczne eksperckie – 1999 zł netto
Zakres szkolenia dla początkujących amatorów shishy:
- Czas trwania szkolenia ok. 3 godziny
- Historia fajki wodnej i ciekawostki ze świata shishy
- Nauka montażu fajki wodnej
- Przygotowanie cybucha – samodzielne nabicie shishy tytoniem po prezentacji przebiegu czynności przez shishamastera na osobnym cybuchu tego samego typu
- Nauka rozpalania węgielków
- Porównanie dymu i smaku z obu cybuchów
- Porady dotyczące powszechnych błędów popełnianych podczas palenia shishy oraz ich eliminacja
- Konserwacja fajki wodnej po paleniu
Szkolenie dla lokali gastronomicznych i hoteli odbywa się na dwóch poziomach zaawansowania:
Zakres szkolenia podstawowego dla gastronomii:
- Czas trwania szkolenia ok. 6 godzin
- Historia fajki wodnej i ciekawostki ze świata shishy
- Przekazanie wszystkich niezbędnych informacji dotyczących asortymentu oferowanego przez dany shisha bar/hotel (przygotuje na każde trudne pytanie zadane przez gości oraz nauczy jak ich zaskoczyć fachową wiedzą o shishy)
- Podstawy przygotowania stanowiska gastronomicznego do rozpalania fajki wodnej
- Nauka składania fajki wodnej
- Przygotowanie cybucha – samodzielne nabicie shishy tytoniem przez każdego z uczestników po prezentacji przebiegu czynności przez prowadzącego szkolenie na osobnym cybuchu tego samego typu
- Pełne szkolenie z drugiego typu cybucha, jeśli występuje w asortymencie lokalu
- Nauka podstaw rozpalania węgielków na potrzeby gastronomii
- Porównanie dymu i smaku ze wszystkich cybuchów
- Nauka poprawnego rozpalania shishy dla gości oraz eliminacja często popełnianych błędów
- Nauka obsługi podanej shishy podczas palenia
- Konserwacja fajki wodnej po paleniu
Zakres szkolenia zaawansowanego dla gastronomii:
Szkolenie na poziomie eksperckim prowadzone jest przez dwie osoby, przez ok. 8 godzin, przy współudziale jednego z najbardziej doświadczonych shishamasterów w Polsce. Wszystkie kroki z zakresu szkolenia podstawowego będą przeprowadzone w odniesieniu o wieloletniej praktyki instruktorów. Przekażemy wiedzę o niuansach, których znajomość nabywa się po długim czasie pracy w shishabarze. Zademonstrujemy różne sposoby nabijania cybucha i doradzimy jak usprawnić organizację serwowania fajki wodnej, aby zminimalizować czas oczekiwania oraz jak zadbać o to, by shisha paliła się długo i wydobywała z tytoniu najlepszy smak. Nauka dla shishamasterów z najwyższej półki w najbogatszym zakresie.
Dojazd do 10 km w cenie szkolenia. Za każde dodatkowe 5 km – 10 zł netto do ceny szkolenia.
Kontakt
Tel: +48 730 010 250
Email: sklep@cy-buch.pl